Kuortane Golf

Tervetuloa
kisaamaan
Kuortaneelle

Kuortane Golfin kentällä järjestetään noin 10 avointa kilpailua vuosittain. Lisäksi kentällämme pelataan monet seuraottelut ja yrityskilpailut kauden aikana.

Tarkoituksemme ei ole täyttää kaikkia viikonloppuja kilpailuilla, jotta pelaamiselle jäisi paljon aikaa. Kilpaileminen on kuitenkin iso osa lajin viehätystä, ja tuokin mukavaa vaihtelua harrastamiseen. Kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenet, ja useimmiten niistä löytyy sarjoja eri tasoisille pelaajille.

Tervetuloa kisaamaan Kuortaneelle!

KILPAILU- JA TAPAHTUMAKALENTERIIN TÄSTÄ

 • KuGo Oy:n osakkaat 17€
 • KuGo:n pelioikeuden vuokranneet 22€
 • Pelilippu + kilpailumaksu 17€
 • Juniorit (21v ja nuoremmat) 17€
 • Jäsenet ilman pelioikeutta 42€
 • Vieraspelaajat 47€
 1. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu caddiemasterille (henkilökohtaisesti, puhelimitse, sähköpostitse) tai nettiajanvarauksen kautta. Ilmoittautua voi aikaisintaan kaksi viikkoa ennen kilpailun alkua. Ilmoittautumisaika päättyy klo 18 päivä ennen kilpailun alkua ellei toisin mainita. Väliaikalähtökisoissa lähtöaikaa voi toivoa aikaisin tai myöhään ellei erikseen muuta mainita. Jälki-ilmoittautumisesta kisaan perimme 10€ maksun. 

 1. Osanoton peruuttaminen

Ennen ilmoittautumisajan umpeutumista pelaaja voi perua osallistumisensa ilman sanktioita. Kilpailun ilmoittautumisajan päätyttyä, kilpailuun ilmoittautunut pelaaja on velvollinen maksamaan 20 euron suuruisen maksun (myös pelioikeudelliset pelaajat), vaikkei jostain syystä kilpailua pelaisikaan. Mikäli kilpailija on estynyt osallistumasta kilpailuun sairauden tms. hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa poisjäännistään mahdollisimman pian caddiemasterille.

 1. Tasoitus ja tiiausalueet

Korkein kilpailuissa käytettävä tasoitus on 36, johon lisätään pelattavalta tiiltä saatava slope. Parikilpailuissa on käytössä max paremman pelaajan slope. Poikkeukset mainitaan erikseen kilpailukutsuissa.

Miehet: keltainen

Naiset: punainen

 1. Tuloskortit ja tasatulostilanne

Tuloskortit palautetaan scoring arealle / puhelimella mobiilisovelluksen kautta tietojen tarkastuksen jälkeen allekirjoitettuna. Scoring area käsittää klubin sisätilat, ellei toisin ole ilmoitettu. Scoring arealta poistumisen jälkeen tuloskorttia ei voi enää muuttaa. Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulos ratkaistaan niin, että pienempi tarkka tasoitus ratkaisee. Tasoituksettomissa kilpailuissa tasatulos ratkaistaan matemaattisella menetelmällä. Lyöntipelimestaruuskilpailuissa kultamitali ratkaistaan sudden death -menetelmällä, uusintareiät ovat kilpailun päätuomarin päätettävissä. Muut sijat ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan. Mikäli edellä mainitut menetelmät eivät saa ratkaisua aikaan, ratkaisee tasatilanteen arpa, ellei toisin ole mainittu.

 1. Palkinnot

Palkinnot jaetaan pääsääntöisesti heti tulosten varmistuttua. Ammattilaiset pelaavat samoista palkinnoista amatöörien kanssa. Palkintojen jaossa voittajan palkinto sarjoittain  jaetaan voittajalle, muiden sijojen palkinnot siirtyvät eteenpäin tuloslistassa seuraaville palkintojenjaossa paikalla oleville, mikäli kyseisen palkinnon voittaja ei ole paikalla palkintojenjaossa. Jos henkilö voittaa kyseisessä kilpailussa kaksi palkintosijaa, niin häntä ei palkita molemmissa, vaan hänet palkitaan arvokkaamman palkinnon mukaan, lukuun ottamatta erikoiskilpailuja (esim. pisin drive).

 1. Seuranmestaruuskilpailut

Osallistumisoikeus vain seuran omilla jäsenillä.

Kuortane Golf – Paikallissäännöt

 

Kentän ULKORAJA on valkoisten tolppien tai (väylillä 1/10 ja 7/16) raja-aidan pylväiden kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkeva suora linja.

 

Kaikki kentällä olevat LADOT ja VAJAT ovat kentän olennaisia rakenteita. (Sääntöä 16.1 ei voi soveltaa eli ei vapautumista ilman rangaistusta).

 

Väylällä 9/18 olevan TERVAHAUDAN HIILTYNYT POHJA on kielletty pelialue, jota käsitellään epänormaalina kenttäolosuhteena. Kielletyn pelialueen haittaamisesta täytyy vapautua ilman rangaistusta. Säännön 16.1f mukaisesti. (Sinivalkoisen paalun vaikutus ei ulotu ruohottuneisiin reunoihin.)

 

Siirrettävät KETTINKI- JA NARUAIDAT ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta. (Sääntö 16.1)

 

RANGEPALLOILLA PELAAMINEN KENTÄLLÄ ON KIELLETTY

 

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta:

Reikäpeli: reiän menetys

Lyöntipeli: kaksi lyöntiä

 

KENTÄN MERKINNÄT

Valkoinen paalu: Ulkoraja (Outf of bounds)

Keltainen paalu: Keltainen estealue

Punainen paalu: Punainen estealue

Sininen paalu: Kunnostettava alue

Sinivalkoinen paalu: Kunnostettava alue, josta pelaaminen kielletty

Keltamusta paalu tai keltainen tupsu: 150 m viheriön keskelle

Punainen tupsu tai paalu: 100 m viheriön keskelle

Valkoinen tupsu: 200 m viheriön keskelle

PISTEBOGEY

Pelaaja saa aina 2 pistettä pelatessaan reiän omaan laskennalliseen pariinsa (esim. jos pelattava väylä on par 4 ja pelaaja saa tasoituksensa mukaan 2 lisälyöntiä kyseiselle väylälle, on pelaajan laskennallinen par 6). Jokainen lyönti alle tasoituksen antaa yhden lisäpisteen ja jokainen lyönti yli tasoituksen vähentää pisteen. Kaksi yli parin tai enemmän ei anna yhtään pistettä.

BEST BALL

Parikilpailu. Kumpikin pelaa omaa palloa omalla tasoituksellaan. Kultakin reiältä huomioidaan joukkueen tulokseksi parempi nettotulos. Jos toinen pelaaja ei pelaa reikää loppuun saakka, siitä ei seuraa rangaistusta. Kilpailun tulos ei vaikuta pelaajien tasoituksiin.

GREENSOME

Parikilpailu. Molemmat pelaajat lyövät jokaiselta tiiltä aloituslyönnin. Pelaajat valitsevat parhaan pallon pelipallokseen. Tätä palloa jatkaa se pelaaja, jonka pallo poimittiin pelistä pois. Tämän jälkeen palloa lyödään vuorotellen reikään asti. Joukkueen tasoitus määräytyy siten, että pelaajien tasoitukset lasketaan yhteen, jaetaan kahdella. Kilpailun tulos ei vaikuta pelaajien tasoitukseen.

FOURSOME

Parikilpailu. Ennen pelin alkua päätetään kumpi pelaajista avaa parilliset ja kumpi parittomat väylät. Avauslyönnin jälkeen palloa lyödään vuorotellen reikään asti. Joukkueen tasoitus määräytyy siten, että pelaajien tasoitukset lasketaan yhteen, jaetaan kahdella. Kilpailun tulos ei vaikuta pelaajien tasoitukseen.

SCRAMBLE

Joukkueen kaikki pelaajat (2-4 pelaajaa, riippuen kilpailusta) lyövät tiiltä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Pelaaja, jonka pallo valitaan, lyö ensimmäisenä. Sen jälkeen joukkueen toinen jäsen pudottaa/asettaa pallonsa, kuitenkin enintään yhden mailanmitan/tuloskortin päähän merkitystä paikasta. Kukin joukkueensa jäsen pelaa omaa palloaan. Peli jatkuu samalla tavalla, paitsi viheriöllä pallot asetetaan. Hiekkaesteissä pallojen asema palautetaan samaksi kuin valitun pallon asema, jos valittu pallo on jalanjäljessä kaikki lyövät pallonsa jalanjäljestä.

Tasoitus: Tasoituslyöntien määrä on 25 % yhteenlasketusta tasoituksesta kahden ryhmässä, 15 % kolmen ryhmässä ja 10 % neljän ryhmässä.  Joukkueen pelitasoitus ei voi olla kuitenkaan suurempi kuin tasoitukseltaan joukkueen parhaimman pelaajan pelitasoitus. Kilpailutulos ei vaikuta pelaajien tasoituksiin.

TEXAS SCRAMBLE

Kaikki joukkueen pelaajat lyövät tiiltä ja avauksien jälkeen joukkue valitsee mielestään parhaimmassa paikassa olevan pallon. Pallon paikka merkitään. Pelaaja, jonka pallo valitaan, jättää lyönnin väliin. Sen jälkeen joukkueen muut jäsenet pudottavat pallonsa, kuitenkin enintään yhden mailanmitan päähän merkitystä paikasta. Peli jatkuu samalla tavalla, paitsi viheriöllä pallot asetetaan. Hiekkaesteissä pallojen asema palautetaan samaksi kuin valitun pallon asema, jos valittu pallo on jalanjäljessä kaikki lyövät pallonsa jalanjäljestä.

Jotta kierroksesi hyväksytään tasoituskierroksena, pelimuodon tulee olla lyöntipeli, pistebogey, maksimitulos tai Par / Bogey.